2018. november 29., csütörtök

Royalty Line indukciós főzőlap, hordozható, dupla, 2 x 2000 W teljesítménnyel - Jelenlegi ára: 15 900 Ft

A legenergiatakarékosabb és leghatékonyabb, leggyorsabb főzési megoldás, melyet otthon is használhatunk, de társunk utazásaink során is.
Főbb jellemzői:
 
2000 W + 2000 W
Mérete: 600 x 360 x 65 mm
6 főzési funkció
Megkönnyíti a főzést! Ideális melegítéshez, kiolvasztáshoz, sütéshez vagy főzéshez. Kis helyigénye és hordozhatósága miatt tökéletes eszköz nyaralókba, kempingezésnél, vagy a kisebb lakásokba. Acélból, öntöttvasból, zománcozott vasból vagy rozsdamentes acélból készült lapos serpenyők és edények használhatók rajta.
Főbb jellemzők:
- Hordozható indukciós főzőlap
- Sütőfelület mérete:   2 x   28 x 28 cm
- Akár 50%-os energia-megtakarítás
- Egyszerű kezelés és tisztítás
- LCD kijelző ( 4digites)
- Állítható hőfok 80-270 fok Celsius
- Nyomógombos állítás ( hőmérséklet, főzési mód, időtartam stb. )
Mik az indukciós főzőlapok előnyei?
Hatásfok
Az egyik legnagyobb előnye az indukciós főzőlapoknak a hatásfokuk. Az indukciós főzőlapok elérhetik a 80%-os hatásfokot is, ami sokkal jobb a kerámiás társaiknál, a gáz főzőlapok kb. 30%-os értékével pedig össze sem lehet hasonlítani őket. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy sokkal hamarabb forr fel a víz indukciós főzőlapon, mint gázon melegítve, tehát ez a főzési mód gyorsabb, mint amit eddig megszoktál.
Nagyon kicsi hőveszteséggel jár az eljárás, amit ennél a főzőlapnál fejlesztettek ki, és ez jelentős energiamegtakarítást von maga után. Ez azonban csak akkor teljesül, ha megfelelő vastagságú edényeket használsz a főzőlapon. A legalább 3-5 milliméter vastag falú edényekkel tudsz optimális energiafogyasztást elérni.
Biztonság
A gáztűzhelyekkel ellentétben, nincs nyílt láng, ennek köszönhetően csökken az esetleges égési sérülések veszélye. Ha be van kapcsolva a főzőlap, a kerámiafelület akkor is hideg marad. Hő csak akkor keletkezik, ha aktív a rendszer, tehát amikor edényt helyezünk rá. Az edény eltávolítása után a felület gyorsan lehűl, ezért a kismókusokat nagyobb biztonságban tudhatod a konyhában. Amíg a maradékhő-kijelzők világítanak, nem szabad megérinteni a főzőfelületet, de kiválóan alkalmas az ételek melegen tartására, vagy kiolvasztására. Az egyszerűbb modelleken 3 lépcsős, a komolyabbakon akár 7 lépcsős kijelzővel is találkozhatunk. A gáztűzhelyekkel ellentétben, itt a gyerekzár elérhető funkció.
Nem tud annyira felforrósodni, mint a társai
A felület nem tud annyira felmelegedni, mint a kerámialap vagy a gázrózsák esetében. Ez a tény a véletlen kifröccsenő étel ráégését is megakadályozza, ennek köszönhetően jóval egyszerűbb a főzőlap takarítása. Én panelben lakom, úgyhogy a nyári melegben itt külön áldás lenne, hogy hűvösebb környezetben főzőcskézhetek és nem melegítem tovább - akaratom ellenére - a lakást.
A főzőzónák alkalmazkodása
A főzőzónák igazodnak az edények méretéhez és formájához is, ezért egyenletesen melegítik fel az ételeket. Ezt úgy kell elképzelned, hogy a gázzal ellentétben, a legnagyobb zónára is nyugodtan ráteheted a legkisebb edényedet is. Létezik összekapcsolható főzőzónás főzőlap is, ami lehetővé teszi, hogy az átlagosnál nagyobb edényeket is ráhelyezzünk.
Leggyorsabb reakció
A többi főzőlappal ellentétben, az indukciós főzőlapnak a leggyorsabb a reakciója a kért parancsokra. Mivel itt nincs hétköznapi melegedés és lehűlés, így a hőtehetetlensége szinte nulla. Ez azt jelenti, hogy egy másodperc alatt szabályozható a főzőzóna teljesítménye, így azonnal beállítható a megfelelő főzési fokozat.
Amire viszont mindenképpen figyelj oda:
Csak speciális edényekkel használható
A cím egy kissé félrevezető, mert a nagymama kedvenc edényei is jók lehetnek. épp annyira, mint a méregdrága darabok, ha megfelelnek bizonyos feltételeknek. Az edények alja nagyon sima kell, hogy legyen. Az ember azt gondolná, hogy szinte mindegyik edénynek olyan, pedig ez tévedés. Indukciós tűzhelyen nem használható pl. a wok, a bogrács, a hullámos aljú grillező serpenyő, és a tarkedlisütő sem. Jó hír viszont, hogy létezik kimondottan indukciós tűzhelyre kapható wok is. Persze, hogy létezik!
Ezenkívül még van egy nagyon fontos kritérium: csak vastag falú, mágnesezhető edények használhatók. Jó tudni, hogy a legtöbb acél és öntöttvas főzőedény tökéletesen megfelel a kívánalmaknak. Sajnos pl. az alumínium, a réz, a cserép, a kerámia és az üvegedények nem.
Ha indukciós főzőlapon főzöl, edényvásárlás során mindig keresd a dobozon és az edény alján is az indukciós jelzést!

Jelenlegi ára: 15 900 Ft
Az aukció vége: 2018-12-20 14:15 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése