2021. november 29., hétfő

Életbogyó./kínai kúszómagnólia........schisandra chinensis......./4mag/.. NÖV.-287 - Jelenlegi ára: 450 Ft


 
"schisandra chinensis"
A kínai kúszómagnólia vadon termő, aromás illatú kétlaki kúszónövény. Kína északkeleti részén nő. Fás, csavarodó szára sötét színű, kúszó indái elérhetik a 10– 15 m-t is. Levelei tojásdadok. Virágai néhány cm hosszú kocsányon ülnek. A virágszirmok és a csészelevelek rózsaszínűek, a virágok ötporzósak. Termése összetett bogyótermés.
A Schisandra többek között egy dekoratív kúszónövény. Téltűrő és kedveli a félárnyékot, levelei ősszel sárgára színeződnek. Második évtől számíthatunk komolyabb termésre. Nem igényel különösebb gondozást, támrendszerre futtatva növekszik a legjobban. Gyümölcseit fürtökben hozza, melyek a ribizlihez hasonlítanak.
Használják: köhögés csillapítására, keringés, és szívjavító hatása van, emésztést segítő hatása miatt.
Kúszó, fás szárú, lombhullató növény. Vadon lassan nő, de gyakran eléri a 9-10 m-es magasságot. Virága fehér, sárga egyivarú. Kétlaki növény, tehát két növény kell a terméshozáshoz. Gyümölcsei gömbölyűek, pirosak, 5-6 mm átmérőjűek. Jól fejlődik árnyékos helyeken, de a gyümölcsérleléshez napsütésre van szüksége. Talaja tápdús és humuszos legyen. Nem bírja a szárazságot, de a sok vizet sem
Gyógyhatása:
Szívvédő csodaszer
Az életbogyó hasznos vegyületei segítenek a vérkeringés helyreállításában, illetve egészséges szinten tartásában. A Schisandra chinensis csökkenti a zsír-, valamint mészlerakódásokat az erek falában, illetve olyan flavonidokat tartalmaz, melyek koleszterincsökkentő hatással bírnak. A növény rendszeres fogyasztásával megelőzhetők a keringési rendszert érintő egészségügyi problémák.
A lignánszármazékok egyre fontosabbá válnak a táplálkozás-kutató szakemberek számára, akik úgy vélekednek, hogy a lignánok védelmet nyújtanak a prosztata-, a vastagbél- és a mellrák ellen. Vizsgálják ezenkívül a kúszómagnólia ösztrogén receptorokra való hatását, továbbá antioxidáns és enzimgátló tulajFelhasználása
A kúszómagnólia májvédő hatása is ismert. Erősíti az immunrendszert, növeli a sejtek, szövetek oxigénfelvételét, ezen keresztül a sejtek energiaellátását. A központi idegrendszerre gyakorolt hatásán keresztül elősegíti a jó közérzet kialakulását, növeli a fizikai és szellemi teljesítőképességet, javítja a kedélyállapotot. Csökkenti a vér koleszterinszintjét. Kínában afrodiziákumként is számon tartják.
Koreában omidzsa néven ismert, bogyójából bólét, teát készítenek.
Mérgező hatása nem ismert, ennek ellenére alkalmazása előtt célszerű az orvos véleményét kikérni. donságait is.
Vágykeltő magnólia
Az életbogyó fogyasztása a központi idegrendszerre is hatással van. Amellett, hogy a fizikai és szellemi teljesítőképességet növeli, afrodiziákumként sem utolsó. Kínában évezredek óta használják libidónövelőként. Fogyasztása pozitív hatással van a vérkeringésre, így merevedési problémák esetén is ajánlott. Egy nehéz és fárasztó nap után tehát érdemes elkortyolni egy csésze Schisandra chinensis-teát.
Rákellenes életbogyó
A Kínában wu wie zi névre hallgató növény gyógyhatását már évszázadokkal ezelőtt felismerték. Az életbogyó immunerősítő hatására köztudott: növeli a sejtek, szövetek oxigénfelvételét, így segíti azok energiaellátását.
A benne található lignánoknak köszönhetően az életbogyó fogyasztása bizonyos fokú védelmet nyújt mell-, prosztata-, valamint vastagbélrák ellen. Jelenleg vizsgálják a kúszómagnólia ösztrogénreceptorokra gyakorolt hatását, valamint enzimgátló tulajdonságait is.
Könnyen nevelhető dézsában, teraszon vagy balkonon is.
KIS SEGÍTSÉG VIDEÓVAL:
Kellemes kertészkedést!
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!  
 
1 ADAG 4 MAGOT TARTALMAZ!
 
 
 


Jelenlegi ára: 450 Ft
Az aukció vége: 2021-11-30 09:17 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése